dimecres, 2 de maig del 2012

El millor vi blanc català segons Martin, del Penedès


L'Enric Soler, formador i viticultor a Sabanell, no podia amagar avui la seva satisfacció pels 94 punts i la 20è plaça assolida en la darrera llista de Catalunya de Parker. amb el Nun Vinya dels Taus 2010 (Cal Raspallet Viticultors). Està satisfet no només pel reconeixement al seu treball, que rep la col·laboració d'Esther Nin, sinó també perquè el primer vi blanc català a la llista és també un xarel·lo del Penedès. Enric Soler va voler donar continuïtat a la vinya petita del seu avi amb aquest gran, potent i hedonista xarel·lo (per alguns també car). Inspirat en els grans blancs de Borgonya i una viticultura "bastant salvatge", Soler ha volgut "anar una mica més enllà amb la xarel·lo". Haig de confessar que m'agrada aquest vi, sobretot les anyades on la fusta no és molt evident, i que m'agrada la filosofia i l'apassionament de l'Enric Soler.

A continuació us adjunto la fitxa d'aquest hedonista vi penedesenc:

NUN, Vinya dels Taus 2010


Origen. Vinya dels Taus

Superficie. 0.78 hectàrees

Varietat Vinifera. 100% xarel· lo

Edat de la vinya. 60/65 anys

Sòl. Sorres (45%), Llims (29%), Argiles (26%)

Cultiu. Orgànic.

Tractaments i operacions en viña.

Biològic manual

Verema. 25 de setembre 2010.

Manual en caixes de 15 kg.

Embotellat. 17 de maig de 2011.

Producció. 6 bótes

(1.964 ampolles de 750 ml. y 145 Magnum)

Propietari. Enric Soler



Dades analitiques:

Alcohol 12.27% vol.

Acidesa Total Tartàrica. 6.3 gr/l

Acidesa Volàtil. 0.43 gr/l

Diòxid de sofre total (E-220). 84 mg/l

Sucres. 1.2 gr/l

· Cal Raspallet Viticultors · 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada