diumenge, 6 de maig del 2012

Es presenta la cervesa de garnatxa




Els productors de cervesa artesana Birrart, amb la col·laboració dels enòlegs Antoni Sànchez (El Solà d’Ares) i Santi Torrella (Pedretes, Vi Blanc de Guarda), del Priorat, van presentar dissabte a la Fira del Vi de Falset la cervesa Garnatxa Beer, envellida en barrica i elaborada amb most de garnatxa. Destaca per un lleuger toc amarg però també per les notes afruitades. Es tracta d’una cervesa elaborada amb most de garnatxa vella de coster de llicorella i criada en roure francès Allier. Pel fet de tenir l’envelliment en barrica, de moment té una producció limitada. El primer lot s’ha venut aquest cap de setmana a la Fira del Vi de Falset. Quant al tast, segons els seus elaboradors, la Garnatxa Beer presenta color caoba fosc amb lleugers reflexes ambarins; terbolesa lleugerament opaca amb escuma ataronjada, densa i persistent. Les aromes de most es combinen amb fruits secs i mel. Els tanins del roure francès deixen sensacions envellutades en boca i un volum perllongat. És de cos ampli amb un pas de boca llarg i retrogust afruitat, de fruites vermelles i melmelades.

2 comentaris:

  1. Cervesa de most? A ca meva al most fermentat li diem vi...

    ResponElimina
  2. el most s´afegeix per provocar la segona fermentació en ampolla. SalUT!!!

    ResponElimina