dijous, 31 de maig del 2012

Nou escumós de samsó al Garraf, de Can Ramon


 L’efervescent projecte vitivinícola de Can Ramon Viticultors del Montgròs acaba de treure al mercat un nou escumós de mètode tradicional emparat per la DO Penedès. És el seu primer escumós elaborat amb la varietat samsó (carinyena). Només  s’han elaborat 3.700 ampolles que s’ofereixen a un PVP d’11 euros. És fruit d’unes vinyes velles de samsó plantades l’any 1939. És un escumós fresc, de color rosat pell de ceba i que fuig de grans complexitats.  A l’etiqueta apareixen les coordenades geogràfiques de la vinya d’on neix. Amb aquesta referència, afirma l’enòleg i copropietari Manel Aviñó, volen explicar quin és el pedegree del producte. Aquest celler ribetà que dirigeixen els germans Manel i Joan Aviñó també ha tret al mercat la nova anyada, del 2009, del seu Malvasia de Sitges 100%. Després de dos anys de criança des presenta molt afruitat i bastant aromàtic. La producció d’aquest escumós que també empara la DO Penedès també és força limitada, 5.700 ampolles que s’ofereixen a 10 euros. El producte de més alta expressió d’aquest celler propietat de la família Aviñó és un escumós elaborat amb la difícil varietat autòctona negra sumoll. Es tracta del Clos Lentiscus Reserva de la Propietat (DO Penedès), de la qual ara arriba al mercat l’anyada del 2009. Van ser pioners en l’elaboració d’esmumosos blanc de noirs amb la varietat sumoll i el cert és que l’han encertat plenament. La producció d’aquesta nova anyada només és de 4.500 ampolles, que han arribat al mercat amb un PVP de 14 euros. S’elabora amb most flor obtingut pràcticament sense premsar (només utilitzen l’escorregut). És un escumós elegant, complexe i molt singular. També preparen un vi negre i jove que treuran al mercat a finals de juny. Està elaborat amb les varietats samsó, sumoll i syrah. És un vi afruitat sense sulfurós que han protegit preservant el carbònic residual. Els responsables d’aquest projecte vitivinícola es mostren hiperactius. Fins i tot han ampliat les seves vinyes recuperant antigues terrasses al peu del Montgròs i hi han plantat xarel·lo entre pedres calcàries en parcel·les que sumen 1,2 hectàrees. També tenen arneres i han començat a elaborar mel amb la col·laboració de Salvador Mallafrè. Fan mel d’esbarzer i de romaní que venen al seu mas a 7 euros (el pot de mig quilo). També han decidit renovar la seva web per apostar encara més per l’enoturisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada